Ψέματα, αχούρι και Καλών Τεχνών

Το 1992 η Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών εγκαταστάθηκε  στην παλιά Κλωστοϋφαντουργία Σικιαρίδη, στην οδό Πειραιώς.

Το παλιό νεοκλασικό Σικιαριδη που περιλαμβάνεται στην έκταση δεν είχε αναπαλαιωθεί , αποτελούσε αίτημα και του Πανεπιστημίου και επιτέλους η αναπαλαίωση ξεκίνησε με χρηματοδότηση της Περιφέρειας Αττικής. Για να είμαστε δίκαιοι ήταν ένα ζήτημα που προωθήθηκε από την Διοίκηση Δούρου και υλοποιείται από την διοίκηση Πατούλη.

Τι διαβάζουμε όμως σήμερα και προφανώς αυτά τα δημοσιεύματα δίδονται για να τροφοδοτήσουν την προπαγάνδα της Κυβέρνησης και να ενισχύσουν την λογική της εισόδου της Αστυνομίας στα Πανεπιστήμια;

«Πώς η Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών κατάντησε αχούρι»,  «το διατηρητέο κτίριο-κόσμημα, μέσα στο συγκρότημα της Σχολής Καλών Τεχνών, στην οδό Πειραιώς 256, το οποίο υποτίθεται ότι βγάζει καλλιτέχνες» και  ότι «σήμερα στο κτίριο στεγάζονται όλα τα εργαστήρια ζωγραφικής, γλυπτικής, χαρακτικής, το εργαστήρια της σχολής, η αίθουσα των θεωρητικών μαθημάτων και προβολών, η Βιβλιοθήκη, ο εκθεσιακός χώρος, η αίθουσα θεάτρου και κινηματογράφου καθώς και όλες οι αίθουσες διδασκαλίας. Ωστόσο ο χώρος έχει εγκαταλειφθεί, ρήμαξε στη φθορά του χρόνου και θυμίζει περισσότερο γιαπί παρά σχολή Καλών Τεχνών».

Αντί να χαιρετίσουν  την αναπαλαίωση ενός κτηρίου που δεν λειτουργούσε και θα γίνει κόσμημα, προσπαθούν να εντάξουν και αυτή στο αφήγημα ότι όλα καταστρέφονται στα Ελληνικά Πανεπιστήμια και χρειάζονται αστυνομική δύναμη να τα φυλαει. Δεν έδειξαν τα άλλα κτήρια της Καλών Τεχνών , δεν έδειξαν την βιβλιοθήκη που είναι μια από τις καλύτερες βιβλιοθήκες τέχνης της Ευρώπης.

Αναφέρονται εσκεμμένα σε ένα κτήριο που δεν είχε ποτέ ανακαινιστεί, υποστηρίζοντας ότι έγινε αχούρι τώρα και προσβάλουν το παλαιότερο ΑΕΙ τη χώρας που αν πάσχει από κάτι είναι από την υποχρηματοδότηση.

Προσβάλουν δε τη μνήμη και το έργο όλων αυτών που αποφοίτησαν και  δίδαξαν σε αυτή τη σχολή .

Και δεν είναι λίγοι, ας αναφέρουμε μερικούς : Μόραλης, Παρθένη , Μαυροΐδης, Γραμματόπουλος, Παπαλουκάς, Παππάς, Καλαμάρας, Απάρτης, Μυλωνάς , Έλλη Βοΐλα-Λάσκαρη, Τέτσης, Κοκκινίδης, Κεσσανλής, Μυταράς, Νικολαΐδης, Δεκουλάκος, Εξαρχόπουλος, Κονταράτος,  Μαρίνα Λαμπράκη-Πλάκα

 

 Στη κάτω φωτογραφία το «αχούρι» του κτηρίου της βιβλιοθήκης της Σχολής Καλών Τεχνών της Αθήνας

 

Πηγή
Author:

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

Related Articles

Ακολουθήστε μας

2,056FansLike
40FollowersFollow
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Τελευταία Νέα