Γυμναζόμαστε 10 λεπτά στο χώρο εργασίας μας

 Ένα νέο διαδικτυακό πρόγραμμα γυμναστικής, το οποίο θα απευθύνεται σε όλους του υπαλλήλους του Δήμου Καλαμαριάς, ξεκινάει η Αντιδημαρχία Παιδείας, Αθλητισμού, Νεολαίας & Δια Βίου Μάθησης, την Τετάρτη 21 Απριλίου. Η υλοποίηση του προγράμματος άσκησης, θα γίνεται στον εργασιακό τους χώρο (10min), 2-3 φορές την εβδομάδα, από δημοτικούς υπαλλήλους απόφοιτους ΤΕΦΑΑ- υπεύθυνους σωματικής άσκησης και αποκατάστασης.

Η πολύωρη καθιστική εργασία των δημοσίων υπαλλήλων, έχει σαν συνέπεια την υιοθέτηση λανθασμένων κινητικών προτύπων με αποτέλεσμα τον πόνο στην πλάτη, στους ώμους και στον αυχένα. Έτσι απλές δραστηριότητες της καθημερινής ρουτίνας μπορεί να γίνουν απαγορευτικές για τον δημόσιο υπάλληλο. Ειδικά η οσφυαλγία και η αυχεναλγία είναι κάτι συνηθισμένο, καθώς το 62% των υπάλληλων γραφείου είχαν το λιγότερο ένα επεισόδιο οσφυαλγίας κατά τη διάρκεια της ζωής τους.

Ο Δήμος Καλαμαριάς θέλοντας να συμβάλλει στην πρόληψη των σημαντικών αυτών προβλημάτων υγείας, με ψυχοκοινωνικές και οικονομικές επιπτώσεις, υλοποιεί το συγκεκριμένο πρόγραμμα, το οποίο θα περιλαμβάνει απλές ασκήσεις κινητικότητας και ενδυνάμωσης μυϊκών ομάδων που δέχονται καταπόνηση, καθώς  και την υιοθέτηση σωστών κινητικών προτύπων.


Πηγή
Author: Γεώργιος Ιωαννίδης

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

Related Articles

Ακολουθήστε μας

2,056FansLike
40FollowersFollow
spot_img
spot_img
spot_img

Τελευταία Νέα