Δήμος Λυκόβρυσης – Πεύκης: “Οδηγίες διαδικασίας διαχείρισης και επιβεβαίωσης συνεδρίας εμβολιασμού μέσω των ΚΕΠ”

Οδηγίες διαδικασίας διαχείρισης και επιβεβαίωσης συνεδρίαςεμβολιασμού μέσω των ΚΕΠ”

 

Η Εθνική Εκστρατεία Εμβολιασμού για την COVID-19 ξεκίνησε, με ένα εμβόλιο εγκεκριμένο για την ασφάλεια, την ποιότητα και την αποτελεσματικότητά του από τους αρμόδιους διεθνείς και εθνικούς οργανισμούς. Ο εμβολιασμός, δωρεάν για όλους, είναι σε εξέλιξη για τα άτομα άνω των 85 ετών. Στην ιστοσελίδα emvolio.gov.gr οι πολίτες μπορούν ήδη να διαπιστώσουν  αν ανήκουν στην πληθυσμιακή ομάδα που μπορεί να εμβολιαστεί την τρέχουσα περίοδο με βάση τον ΑΜΚΑ σε συνδυασμό με τον ΑΦΜ τους και να κλείσουν ραντεβού για εμβολιασμό.

Οι πολίτες, που δεν είναι εξοικειωμένοι με τα τεχνολογικά μέσα μπορούν

να προγραμματίσουν το ραντεβού τους για εμβολιασμό, με επίσκεψη σε φαρμακείο ή σε Κέντρο Εξυπηρέτησης Πολιτών. Σύμφωνα με οδηγίες του  ΥπουργείουΨηφιακής Διακυβέρνησης σχετικά με τη διαδικασία διαχείρισης και επιβεβαίωσης συνεδρίας εμβολιασμού μέσω των ΚΕΠ:

1.      H διαδικασία δύναται να πραγματοποιείται και με υπεύθυνη δήλωσηεκπροσώπου. Μέχρι την ενσωμάτωση της υπεύθυνής δήλωσης στην πλατφόρμαδιαχείρισης και επιβεβαίωσης συνεδρίας εμβολιασμού τα ΚΕΠ εκτυπώνουν τοσυνημμένο υπόδειγμα, το οποίο συμπληρώνεται από τον εκπρόσωπο με τααπαιτούμενα στοιχεία και υπογράφεται από αυτόν. Μετά την ενσωμάτωση τηςυπεύθυνης δήλωσης στην πλατφόρμα θα συμπληρώνονται τα απαιτούμεναστοιχεία και κατόπιν θα εκτυπώνεται και θα τίθεται επ’ αυτής η υπογραφή τουεκπροσώπου. Οι υπεύθυνες δηλώσεις κρατούνται από το ΚΕΠ σε ξεχωριστόαρχείο μέχρι τη λήξη του προγράμματος εμβολιασμού.

2.      Σε περίπτωση κατά την οποία ο εκπρόσωπος αδυνατεί να δώσει τααπαιτούμενα στοιχεία για την ολοκλήρωση της διαδικασίας τότε αυτήδιακόπτεται και επαναλαμβάνεται όταν ο εκπρόσωπος μπορεί να δώσει τα απαιτούμενα στοιχεία.

3.       Επισημαίνεται ότι η πλατφόρμα διαχείρισης και επιβεβαίωσης συνεδρίαςεμβολιασμού παρέχει τη δυνατότητα αλλαγής ή ακύρωσης του ραντεβού τουεξυπηρετούμενου πολίτη μία (1) φορά μόνο. Σε περίπτωση ακύρωσης, οπολίτης δε θα έχει τη δυνατότητα για επαναπρογραμματισμό για τις επόμενεςτριάντα (30) ημέρες.

4.      Η ενέργεια ακύρωσης του ραντεβού μπορεί να γίνει έως και τρείς (3) ημέρεςπριν την προγραμματισμένη ημερομηνία.

Πηγή
Author:

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

Related Articles

Ακολουθήστε μας

2,056FansLike
40FollowersFollow
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Τελευταία Νέα