Ενίσχυση δράσεων ΕΔΑ Αττικής – Δήμου Βύρωνα για επέκταση και διείσδυση φυσικού αερίου

Στο πλαίσιο της συνεχούς ανάπτυξης και διεύρυνσης των δράσεων εκ μέρους της ΕΔΑ Αττικής για την ενίσχυση του βαθμού διείσδυσης του φυσικού αερίου σε περισσότερες περιοχές της Αττικής, πραγματοποιήθηκε την 24/6/2021 εκ νέου συνάντηση στις εγκαταστάσεις της ΕΔΑ Αττικής μεταξύ του Δημάρχου Βύρωνα, κ. Γρηγόρη Κατωπόδη, του Αντιδημάρχου Τεχνικών Υπηρεσιών, κ. Καραγιάννη Μιχαήλ και του Εκτελεστικού Προέδρου της Εταιρείας Διανομής Αερίου Αττικής, κ. Πιέρρου Χατζηγιάννη και του Διευθυντή Ανάπτυξης Υποδομών, κ. Ιωάννη Ντρούκα. Στη συνάντηση  επισημάνθηκε μεταξύ άλλων η σπουδαιότητα αύξησης των συνδέσεων φυσικού αερίου και του ποσοστού διείσδυσης στο υφιστάμενο δίκτυο του Δήμου Βύρωνα.

 

Σε κλίμα αγαστής συνεργασίας μεταξύ των δύο μερών, τα θέματα που τέθηκαν σε διάλογο αφορούσαν στην υλοποίηση συντεταγμένων δράσεων ενημέρωσης των δημοτών για τα πλεονεκτήματα που παρέχει η σύνδεση κατοικιών και επιχειρήσεων με το δίκτυο του φυσικού αερίου και την εν γένει ενεργειακή αναβάθμιση που θα επιτευχθεί στις περιοχές του Δήμου με τη σύνδεση του συνόλου των Δημοτικών κτηρίων του Δήμου. Η ΕΔΑ Αττικής συνεχίζοντας δυναμικά και χωρίς αποκλίσεις τις προγραμματισμένες επεκτάσεις του δικτύου, σύμφωνα με το εγκεκριμένο πενταετές πρόγραμμα ανάπτυξης 2021-2025, προσέδωσε ιδιαίτερη σημασία στην ανάπτυξη κοινών πρωτοβουλιών με εκπροσώπους του Δήμου Βύρωνα.

 

Μεταξύ αυτών, ο Δήμος Βύρωνα και η Εταιρεία Διανομής Αερίου Αττικής έχουν προχωρήσει σε κοινή ενημερωτική δράση για τη σύνδεση στο δίκτυο φυσικού αερίου προκειμένου να αυξηθεί η χρήση φυσικού αερίου στο Δήμο. Οι δημότες έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν και να εξυπηρετηθούν από εκπροσώπους της ΕΔΑ Αττικής, κάθε Τετάρτη από τις 18:00 μ.μ. έως τις 21:00 μ.μ και κάθε Παρασκευή από τις 10:00 π.μ. έως τις 14:00 μ.μ., στο δημοτικό περίπτερο στο Πάρκο Καραολή & & Δημητρίου (απέναντι από το Δημαρχείο Βύρωνα), μέχρι την 30/7/2021.

 

Εκ μέρους του κ. Πιέρρου Χατζηγιάννη, επισφραγίσθηκε για άλλη μια φορά, η ετοιμότητα της ΕΔΑ Αττικής για την πλήρη υποστήριξη του Δήμου στην υλοποίηση του αναπτυξιακού – ενεργειακού της πλάνου, επισημαίνοντας ότι: «Η ΕΔΑ Αττικής προσβλέπει στην στοχευμένη ανάπτυξη του νέου δικτύου διανομής, αλλά και την πύκνωση των συνδέσεων επί του υφισταμένου ενεργού δικτύου διανομής φυσικού αερίου, ενώ υλοποιεί δε καθημερινά με σχέδιο και προγραμματισμό το έργο της, να φέρει το συντομότερο δυνατό το δίκτυο φυσικού αερίου σε κάθε γωνιά της Αττικής, ώστε όλα τα νοικοκυριά και οι επιχειρήσεις να αποκτήσουν πρόσβαση σε μια οικονομική, αποδοτική και περιβαλλοντικά φιλική πηγή ενέργειας».

 

Ο Δήμαρχος Βύρωνα, κ. Γρηγόρης Κατωπόδης τόνισε: «Η δημοτική αρχή Βύρωνα υποστηρίζει την επέκταση του δικτύου στην περιοχή μας και ενθαρρύνει τους πολίτες να αποκτήσουν οικιακή σύνδεση, καθώς κάτι τέτοιο συνεπάγεται σημαντικό περιβαλλοντικό όφελος, μέσω της μείωση ρύπων, ενώ παράλληλα μειώνει σημαντικά το κόστος των νοικοκυριών για την ενέργεια. Ιδιαίτερη σημασία για εμάς, στο πλαίσιο της γόνιμης και εποικοδομητικής συνεργασίας που έχουμε με την ΕΔΑ Αττικής, έχει πρωτίστως η σύνδεση όλων των σχολείων και των δημοτικών κτηρίων στο δίκτυο αλλά και η αποκατάσταση των οδών από τους οποίους διέρχεται το δίκτυο και των ζημιών που, αναπόφευκτα, προκαλούνται στα δίκτυα υδροδότησης ηλεκτροδότησης,  τηλεφωνίας και ίντερνετ».


Πηγή
Author: Dimos Byrona

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

Related Articles

Ακολουθήστε μας

2,056FansLike
40FollowersFollow
spot_img
spot_img
spot_img

Τελευταία Νέα