Η αγγλόφωνη εφημερίδα του 3ου Γυμνασίου Καλαμαριάς

Εν δυνάμει δημοσιογράφοι είναι οι μαθητές του 3ου Γυμνασίου Καλαμαριάς, που συμμετέχουν στην έκδοση αγγλόφωνης  εφημερίδας του σχολείου τους.

Η προσπάθεια ξεκίνησε πριν από πέντε χρόνια και η έμπνευση ήρθε όταν ασχολήθηκαν με σχετικό κεφάλαιο στο βιβλίο των αγγλικών της Α΄Γυμνασίου, που αναφέρεται στις εφημερίδες. Η καθηγήτρια αγγλικής γλώσσας, Ελένη Πουγαρίδου, πήρε την πρωτοβουλία και τα παιδιά την ακολούθησαν. «Η ιδέα τους άρεσε, αν και ήταν επιφυλακτικά στην αρχή, γιατί πρόκειται για μία ξένη γλώσσα. Ωστόσο η συνεργασία μας ήταν άψογη και τώρα συμμετέχουν ακόμη και παιδιά της πρώτης γυμνασίου, ενώ οι τελειόφοιτοι λειτουργούν ως μέντορές τους», δήλωσε η κ. Πουγαρίδου στο kalamaria.gr, ενώ δεν παρέλειψε να τονίσει το σημαντικό ρόλο της καθηγήτριας πληροφορικής, Αναστασίας Σωτηρίου, για την επίτευξη του εγχειρήματος.

Η εφημερίδα με τίτλο «TEEN TIMELINK » βγαίνει δύο φορές τον χρόνο, σε ηλεκτρονική μορφή , κυκλοφορεί σε 15 αντίτυπα και το περιεχόμενό της ποικίλει, πάντα όμως σε σχέση με τα ενδιαφέροντα των εφήβων.

«Ξεκίνησα να γράφω στην πρώτη γυμνασίου. Ήταν μια καλή εμπειρία. Ήμουν εσωστρεφής όμως η εφημερίδα με βοήθησε να εξοικειωθώ με τη γλώσσα και να σκεφτώ πως δεν πειράζει κι αν κάνουμε λάθη, είμαστε παιδιά» εξήγησε η Φωτεινή Πίτσου, η οποία φέτος τελείωσε το γυμνάσιο.

Αποφασισμένη να συνεχίσει να γράφει και στο Λύκειο δήλωσε η Άννα Σιδηροπούλου, επίσης απόφοιτη του 3ου Γυμνασίου, η οποία περιέγραψε «Πάντα μου άρεσε η ιδέα μιας εφημερίδας στο σχολείο. Ξετρελάθηκα όταν έμαθα ότι στο δικό μας εκδίδουμε εφημερίδα και άρχισα να συμμετέχω από τη Β Γυμνασίου. Σαν κι εμένα υπάρχουν κι άλλα παιδιά και όσα ήταν καινούργια, τους καθοδηγούσαμε οι μεγαλύτεροι».

Η εφημερίδα εστάλη στον Δήμαρχο Καλαμαριάς, Γιάννη Δαρδαμανέλη, ο οποίος εντυπωσιάστηκε από τη δουλειά των παιδιών και σχολίασε: «Για άλλη μια φορά αποδεικνύεται ότι όταν υπάρχει μεράκι, τότε οι μαθητές διαπρέπουν υπό την καθοδήγηση σπουδαίων εκπαιδευτικών. Είμαι πολύ χαρούμενος γιατί μόνο θετικά μηνύματα μας έρχονται από τους νέους της Καλαμαριάς».

Η εφημερίδα μαςLINK


Πηγή
Author: Γεώργιος Ιωαννίδης

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

Related Articles

Ακολουθήστε μας

2,056FansLike
40FollowersFollow
spot_img
spot_img
spot_img

Τελευταία Νέα