Οι ψυχολόγοι του δήμου Καλαμαριάς στηρίζουν παιδιά και εφήβους

Σε αυτή την περίοδο κρίσης που βιώνουμε όλοι μας, ο Δήμος Καλαμαριάς ενισχύει και υποστηρίζει τους ανθρώπους ευαίσθητων ηλικιών που βιώνουν διαρκείς αλλαγές, αποστασιοποίηση από συνομηλίκους και δραστηριότητες και στοχεύει στην ανακούφιση του άγχους και στην εύρεση εναλλακτικών τρόπων διαχείρισης των δύσκολων καταστάσεων.

 Η Αντιδημαρχία Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού, Νεολαίας και Δια βίου μάθησης του Δήμου Καλαμαριάς παρουσιάζει την υλοποίηση ενός ολοκληρωμένου Προγράμματος Παρέμβασης σε Κρίση στα σχολεία του Δήμου Καλαμαριάς.

Το συγκεκριμένο Πρόγραμμα, Project 1, σχεδιάστηκε, οργανώθηκε και υλοποιείται από τον Συμβουλευτικό Σταθμό του Δήμου Καλαμαριάς. Έχει ως κεντρικό θέμα: “Το άγχος στα σχολεία την περίοδο του κορωνοϊού” και αποτελείται από μία σειρά ομιλιών, δράσεων και εργαστηρίων που απευθύνονται σε όλη τη σχολική κοινότητα. Πιο συγκεκριμένα, στα πλαίσια του Project 1, θα γίνουν 14 δράσεις, ξεκινώντας από 08/03/21 έως και 21/04/21. Σε αυτές τις δράσεις θα συμμετέχουν εκπαιδευτικοί, γονείς μαθητών και μαθητές των Δημοτικών, Γυμνασίων και Λυκείων του Δήμου Καλαμαριάς.

Οι δράσεις θα διεξαχθούν από τους ψυχολόγους του Συμβουλευτικού Σταθμού: Αργύρης Γαλανομάτης, Άννα Κρίτση, Ελίνα Κάζη, Ιωάννης Καραγεωργίου και Όλγα Καλογερίδου. Επιστημονικά υπεύθυνη του Project 1 είναι η Όλγα Καλογερίδου.

 Το πρόγραμμα παρέχεται σε σχολεία που έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον με βάση την σχετική αίτηση τους. Τα σχολεία που συμμετέχουν στο Project 1 είναι:

Α ομάδα σχολείων: 10ο Γυμνάσιο, 3ο Γυμνάσιο, 2ο Γυμνάσιο, 3ο Λύκειο, 6ο Λύκειο και

Β ομάδα σχολείων: 1ο Δημοτικό, 5ο Δημοτικό, 8ο Δημοτικό και 12ο Δημοτικό.

Δείτε το πρόγραμμαLINK


Πηγή
Author: Χαράλαμπος Σαπάτρας

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

Related Articles

Ακολουθήστε μας

2,056FansLike
40FollowersFollow
spot_img
spot_img
spot_img

Τελευταία Νέα