Ποια είναι η τάση στην εστίαση που λέγεται Ghost Kitchens και Dark Stores…;

Η πανδημία του κορωνοϊού δοκιμάζει τις αντοχές των επιχειρήσεων εστίασης, καθώς παραμένουν σε ισχύ, σε αρκετές χώρες, περιοριστικά μέτρα κατά της μετάδοσης του νέου κορωνοϊού. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα οι επιχειρήσεις εστίασης να ψάχνουν νέους τρόπους εξυπηρέτησης του κοινού, μέσω delivery. Ωστόσο, η τάση που αναδείχθηκε κατά τη διάρκεια της πανδημίας για delivery, αναμένεται να συνεχιστεί τα επόμενα χρόνια, αλλάζοντας το τοπίο της αγοράς. Η ΝΕΑ ΤΑΣΗ Το νέο trend που αναδεικνύεται στην εστίαση ακούει στα ονόματα: • Ghost Kitchens • Dark Stores Πρόκειται για νέου είδους «μαγαζιά», τα οποία λειτουργούν μόνο με delivery. Μέσα σε ένα κατάστημα συστεγάζονται διάφοροι chefs από διάφορες κουζίνες, οι οποίοι φτιάχνουν τα πιάτα τους και τα κάνουν delivery. Μέσω αυτού του τρόπου επιτυγχάνεται: • Η μείωση του λειτουργικού κόστους • Η ταχύτητα στην ετοιμασία • Η πιο γρήγορη παράδοση των παραγγελιών • Αποφυγή εργασιακού κόστους ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ Εταιρείες όπως οι: • Amerest • Muscle Marker Grill • Fat Brands έχουν σχεδιάσει την μετάβαση από τα φυσικά καταστήματα στα dark stores ή αλλιώς ghost kitchens. Έτσι λοιπόν, προσφέρουν τα πιάτα τους αποκλειστικά μέσω delivery, διατηρώντας μόνο το απαραίτητο προσωπικό που εργάζεται στην κουζίνα. Τη νέα τάση εκμεταλλεύονται και κατά μόνας chefs ή νεοεισερχόμενες επιχειρήσεις, που δραστηριοποιούνται σε αυτόν τον ανερχόμενο κλάδο. ΑΝΑΠΤΥΞΗ Σύμφωνα με την Alpha Sense, η αγορά των ghost kitchens θα αναπτύσσεται με ταχείς ρυθμούς την επόμενη πενταετία. Το νέο αυτό trend αναμένεται να καταγράψει ανάπτυξη 59% το τρέχον τρίμηνο, συγκριτικά με τον Μάρτιο του 2020, όπου και είχε καταγράψει ανάπτυξη 58%.

Διαβάστε περισσότερα στο: https://horecaopen.com/wp-content/uploads/issues/2021/HoReCa_28_5.2.2021.pdf
Πηγή
Author:

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

Related Articles

Ακολουθήστε μας

2,056FansLike
40FollowersFollow
spot_img
spot_img
spot_img

Τελευταία Νέα