Χαρδαλιάς: Παράταση lockdown στην Αττική για μια εβδομάδα – Νέες περιοχές στο κόκκινο – e-dimosio.gr

Ο Νίκος Χαρδαλιάς ανακοίνωσε τα νέα μέτρα για τον κορωνοϊό. Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας ανακοίνωσε ότι σε καθεστώς αυστηρού lockdown παραμένει η Αττική για τουλάχιστον μία εβδομάδα. Προβληματίζουν πολύ ο Πειραιάς και η Δυτική Αττική.

Στο «κόκκινο» (επίπεδο αυξημένου κινδύνου) μπαίνουν:

Λευκάδα (εκτός από το Μεγανήσι)

Θεσπρωτία (με ιδιαίτερη προσοχή στην Ηγουμενίτσα)

Σύρος

Σάμος

Δήμος Αρταίων

Δήμος Διδυμότειχου

Δήμος Λοκρών (με επίκεντρο τη Μαλεσίνα)

Δήμος Αμφιλοχίας

ΠΕ Ηρακλείου (όπου έχουν βρεθεί και μεταλλαγμένα στελέχη του ιού)

ΠΕ Κορινθίας (με επίκεντρο το Λουτράκι)

Ο υφυπουργός τόνισε ότι χρειάζεται μεγάλη προσοχή σε Βόλο και Λάρισα. Βγαίνουν από το «κόκκινο» ο Δήμος Τεμπών και η Κάρπαθος.

Παραμένουν «κόκκινες» η Κεφαλονιά, η Ηλεία, η Θεσσαλονίκη, η Χαλκιδική, το Ρέθυμνο, η Θάσος, η Αγιά, ο δήμος Πύδνας Κολινδρού, η Ζίτσα, το Ναύπλιο, η Τανάγρα.

Από το «βαθύ κόκκινο» (καθεστώς σκληρού lockdown) βγαίνει η Μύκονος. Παραμένουν οι δήμοι Καλυμνίων και Κορδελιού, η Εύβοια, η Αρκαδία και η Αττική, όπως αναφέραμε παραπάνω.

Ο κ. Χαρδαλιάς είπε ακόμα ότι προκειμένου να αποφευχθεί η διασπορά του ιού από τη Δευτέρα 1η Μαρτίου έως και τις 15 σε Κακκαβιά και Ευζώνους το ωράριο θα είναι επτά το πρωί με επτά το απόγευμα. Θα μπορούν να εισέρχονται 400 άτομα ημερησίως.

Από τη Δευτέρα 1η Μαρτίου οι εργοδότες θα πρέπει να έχουν εφοδιάσει τους εργαζόμενους με νέες βεβαιώσεις έως τις 8 Μαρτίου. Ο υφυπουργός τόνισε ακόμα ότι για την Τσικνοπέμπτη θα ισχύουν τα μέτρα που ισχύουν κάθε μέρα, δεν θα υπάρχουν εξαιρέσεις.

Πηγή
Author: author

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

Related Articles

Ακολουθήστε μας

2,056FansLike
40FollowersFollow
spot_img
spot_img
spot_img

Τελευταία Νέα