Ηλεκτρονική δράση για την Κλιματική Αλλαγή από την Πρωτοβουλία Νέων- Fridays for Future-Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου

Ο Σεπτέµβρης συµβολίζει την κορύφωση των αγώνων της γενιάς µας για την αντιµετώπιση της κλιµατικής κρίσης. Κάθε χρόνο οργανωνόµαστε, συµµετέχουµε, φωνάζουµε για να ευαισθητοποιήσουµε τον κόσµο και να σταθούµε ανάχωµα στην αδιαφορία απέναντι στο πρόβληµα της κλιµατικής αλλαγής.

Τα γεγονότα µιλούν από µόνα τους. Όσα διαδραµατίστηκαν τους προηγούµενους µήνες δεν µας αφήνουν περιθώρια εφησυχασµού. Εκατοντάδες χιλιάδες στρέµµατα έχουν καεί. Χαλάζι µέσα στο καλοκαίρι και χιλιάδες άνθρωποι έτοιµοι να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους επειδή οι κλιµατικές συνθήκες καθιστούν αδύνατη την διαβίωση σε πολλές περιοχές του πλανήτη και της χώρας.

Παράλληλα, έρευνες έχουν δείξει πως τα αποθέµατα φυσικών πόρων στενεύουν. Η απληστία του ανθρώπου έχει στερήσει από τις επόµενες γενιές το µερίδιο που τους αναλογούσε. Φέτος, τα δεδοµένα άλλαξαν. Η πανδηµία που ταλανίζει την χώρα µας, αλλά και τον πλανήτη ολόκληρο, µας έκανε να σκεφτούµε µε ποιον τρόπο θα µπορούσαµε να συνεχίσουµε µε ασφάλεια τον αγώνα µας για ένα βιώσιµο µέλλον.

Το καθιερωµένο κάλεσµα για πορείες σε όλη την χώρα δεν είναι εφικτό. Αντί γι’ αυτό, καλούµε όλους τους συµπολίτες µας σε µία µαζική ηλεκτρονική δράση για ευαισθητοποίηση και ενηµέρωση. Την Παρασκευή 25 Σεπτέµβρη η κινητοποίηση κορυφώνεται. Στην πλατεία Συντάγµατος αλλά και σε άλλα σηµεία της χώρας µας, µικρές οµάδες ακτιβιστών του κινήµατός µας θα δώσουν το εναρκτήριο λάκτισµα για την δράση µας στο πλαίσιο της ηµέρας

Παγκόσµιας κινητοποίησης για το κλίµα. Το ίδιο απόγευµα, συντονιζόµαστε ηλεκτρονικά µέσω των Μέσων Κοινωνικής Δικτύωσης στην κεντρική πανελλήνια δράση κατά την οποία ειδικοί, επιστήµονες και ακτιβιστές θα µιλήσουν για το φαινόµενο της κλιµατικής αλλαγής και την αντιµετώπισή του. Οι καιροί είναι δύσκολοι.

Η κρίση του κορονοϊού µας έδειξε τον τρόπο µε τον οποίο πρέπει να αντιµετωπίζουµε µία κρίση. Με σοβαρές, µελετηµένες αλλά και γρήγορες κινήσεις.

Έτσι πρέπει να αντιµετωπίσουµε και την κλιµατική κρίση. Είναι στο χέρι µας να µεταφέρουµε το µήνυµά µας στα κέντρα λήψης αποφάσεων, σε κάθε γειτονιά και κάθε σπίτι της χώρα. Είναι στο χέρι µας…

Fridays for Future Greece & Πρωτοβουλία Νέων


Πηγή
Author:

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

Related Articles

Ακολουθήστε μας

2,056FansLike
40FollowersFollow
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Τελευταία Νέα