LOCALIT

Σε δημόσια διαβούλευση τέθηκε το Σχέδιο Αστικής Προσβασιμότητας του δήμου Ρεθύμνου στο πλαίσιο δημόσιας εκδήλωσης με στόχο την επίτευξη του καλύτερου δυνατού αποτελέσματος για του δημότες και επισκέπτες της πόλης.

Κατά τη συζήτηση οι συμμετέχοντες δημοτικοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι τοπικών φορέων και υπηρεσιακών παραγόντων και πολίτες, παρακολούθησαν την παρουσίαση του υπό κατάρτιση Σ.Α.Π. και έκαναν τις προτάσεις /παρατηρήσεις τους για τις απαιτούμενες διαμορφώσεις, επεμβάσεις και κατασκευές ώστε να δημιουργηθεί, σε επίπεδο δήμου, ένα δίκτυο προσβάσιμων μετακινήσεων για όλους.

Το προτεινόμενο σχέδιο περιλαμβάνει παρεμβάσεις σε δρόμους, κοινόχρηστους χώρους και κτίρια ώστε να καταστούν προσβάσιμα σε άτομα με αναπηρία και εμποδιζόμενα άτομα, τόσο στην πόλη, όσο και σε βασικούς Οικισμούς. Το Σ.Α.Π. χρηματοδοτείται εξ’ ολοκλήρου από το Πράσινο Ταμείο και εκπονείται από την εταιρεία Lever – Σύμβουλοι Ανάπτυξης Α.Ε.

Όπως τόνισε ο δήμαρχος Ρεθύμνης Γιώργης Χ. Μαρινάκης: “Σεβόμαστε το δικαίωμα της ελεύθερης, ανεμπόδιστης κυκλοφορίας και της ασφαλούς μετακίνησης όλων των πολιτών. Ιδιαίτερη είναι η έγνοια μας για τους συνανθρώπους μας με Αναπηρία.

Θεωρώ ότι είναι θέμα όχι μόνο πολιτισμού, αλλά και στοιχειώδους νομικής υποχρέωσης, να συγχρονιστούμε όλοι και όλες με τις επιταγές της εποχής μας, να ακτινογραφήσουμε τα προβλήματα και να καταγράψουμε συνολικά τοις ανάγκες, ώστε να καταθέσουμε μια πλήρη εικόνα της υφιστάμενης κατάστασης στην κεντρική πολιτεία, αλλά και σε όλους τους φορείς που διαχειρίζονται χρηματοδοτικά εργαλεία.

Σταθερός κι επίμονος στόχος μας είναι να θέσουμε προτεραιότητες και να επιλύσουμε όσο το δυνατόν περισσότερα ζητήματα τέτοιας φύσεως, στο συντομότερο χρονικό διάστημα.

Καλούμε λοιπόν τους συμπολίτες να συμμετάσχουν στην διαβούλευση και να συνδράμουν με τα σχόλια και τις παρατηρήσεις τους, στο σχεδιασμό που αφορά το κρίσιμο θέμα των μετακινήσεων και την προσβασιμότητα στο δημόσιο χώρο και τις δομές του.»

Μέχρι και τις 15 Φεβρουαρίου φορείς και πολίτες μπορούν να καταθέσουν τις προτάσεις τους για :

  • Σημεία που απαιτείται μεγαλύτερο πεζοδρόμιο,
  • Ράμπες σε πεζοδρόμια που έχουν ικανοποιητικό πλάτος,
  • Νέες διαβάσεις πεζών ή διόρθωση υφιστάμενων διαβάσεων πεζών,
  • Νησίδες δρόμων ώστε να καταστούν προσβάσιμες,
  • Παρεμβάσεις σε κτίρια που πρέπει να γίνουν προσβάσιμα με υπόδειξη τυχόν εξοπλισμού,
  • Παρεμβάσεις σε κοινόχρηστους χώρους που δεν είναι επαρκώς προσβάσιμοι
  • Θέσεις νέων θέσεων στάθμευσης ΑμεΑ,
  • Στάσεις λεωφορείων,
  • Υποδείξεις για αναγκαίο εξοπλισμό που εξυπηρετεί την προσβασιμότητα (π.χ. αναβατόρια κ.α.)
  • Πιθανά άλλα στοιχεία που θα ενισχύσουν τη δυνατότητα πρόσβασης στο δομημένο περιβάλλον.

Οι προτάσεις για το Σχέδιο Αστικής Προσβασιμότητας κατατίθενται είτε ηλεκτρονικά στο e-mail: [email protected] είτε τηλεφωνικά, καλώντας στο τηλέφωνο 6981000098.

Για να ενημερωθούν για τις βασικές προτάσεις που περιλαμβάνει το Σχέδιο Αστικής Προσβασιμότητας  οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ακολουθήσουν το σύνδεσμο: https://www.rethymno.gr/informa…/diavoulevsi-06-02-24.html


Πηγή
Author: Ουρανία Σούλτη

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

Related Articles

Ακολουθήστε μας

2,056FansLike
40FollowersFollow
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Τελευταία Νέα