Είκοσι κάμερες που λειτουργούν με την τεχνολογία της τεχνητής νοημοσύνης, τοποθέτησε ο Δήμος Ελληνικού Αργυρούπολης, στον Υμηττό και σε δασύλλια της πόλης, ενισχύοντας τα ήδη τοποθετημένα υδροβόλα και τις κάμερες θερμικής ανίχνευσης που είχε στη φαρέτρα του για την προστασία του βουνού.
Σκοπός είναι η έγκαιρη ανίχνευση καπνού & φωτιάς στο δάσος και η αυτόματη ενημέρωση όλων των εμπλεκόμενων φορέων για την αποτροπή καταστροφικών πυρκαγιών. Η άμεση ειδοποίηση των αρμοδίων μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα & η ταχύτατη κινητοποίησή τους, σώζουν κάθε πνεύμονα πρασίνου που κινδυνεύει, αφού Πυροσβεστική, πολιτική προστασία του Δήμου και εθελοντές, ελέγχουν αμέσως τη φωτιά πριν να πάρει διαστάσεις.
«Για μια ακόμη φορά, ο Δήμος Ελληνικού Αργυρούπολης καινοτομεί και έρχεται πρώτος Πανελλαδικά , να αναβαθμίσει το υφιστάμενο σύστημα πυρανίχνευσης – που είχε τοποθετήσει από το 2017 στο βουνό του, ένα σύστημα που έχει διακριθεί ήδη, με 3 βραβεία το 2018», αναφέρει εμφατικά στην ανακοίνωσή του ο Δήμος Ελληνικού Αργυρούπολης και προσθέτει: «Με την ολοκλήρωση της εγκατάστασης νέων μονάδων πυρανίχνευσης “ΑΝΑΝΙΑΣ” με τεχνολογία Τεχνητής Νοημοσύνης ο Δήμος Ελληνικού Αργυρούπολης καινοτομεί και πάλι».
Ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα της λύσης πυρανίχνευσης ΑΝΑΝΙΑΣ που έχει εγκατασταθεί στον Δήμο είναι η τοποθέτηση θερμογραφικών καμερών με ραδιομετρία και οπτικών καμερών με χρήση τεχνητής νοημοσύνης (Αrtificial Ιntelligence), που διασφαλίζουν την αξιοπιστία του συστήματος, η ενεργειακή του αυτονομία με νέας γενιάς φωτοβολταϊκά.
«Η μάχη για την πρόληψη και την προστασία των δασών μας είναι συνεχής και αξιοποιούμε κάθε δυνατότητα που μας δίνεται με τις τεχνολογίες που διαρκώς αναβαθμίζονται και αλλάζουν», τονίζει ο Δήμαρχος Ελληνικού Αργυρούπολης και Πρόεδρος του ΣΠΑΥ Γιάννης Κωνσταντάτος. Και σημειώνει ότι «ο ΣΠΑΥ μέσω του Προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης» υλοποιεί σε όλο τον Υμηττό το αντίστοιχο πρόγραμμα ύψους 5 εκ. ευρώ που αναμένεται να παραδοθεί σύντομα. Αξίζει επίσης να τονιστεί ότι στο Δήμο Ελληνικού Αργυρούπολης προσεχώς δημιουργείται Πρότυπο Αυτοδιοικητικό Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και Τεχνολογίας HUB, που θα βασίζεται σε 3 κεντρικούς πυλώνες: Εκπαίδευση, Τεχνολογία, Έρευνα και θα είναι κάτι το μοναδικό σε όλη την Ευρώπη».
Πηγή
Author: Φρόσω Ζαγορίτου